Törmälän tila

Törmälän Tilalla on lupa olla oma itsensä

Siikajoen törmällä pidot paranee

Törmälän Tilalla, Siikajoen kulttuurimaisemassa on leppoisaa juhlia häitä, syntymäpäiviä, yritysjuhlia, järjestää kokouksia sekä muita tilaisuuksia. Törmälän tilan päärakennuksen vanhin osa on 1700-luvun loppupuolelta ja henkii vanhoja aikoja. Päärakennuksen peräkamarissa tai salissa voit uppoutua vaikka menneiden aikojen herraskartanoiden tunnelmaan. Maijansali, päärakennus sekä kesäisin kesäpatio ovat teidän tilaisuuksianne varten.

Törmälän Tilalla nälkä pysyy vain vieraana, sillä oman keittiön lähiruoka-antimet kruunaavat päivän. Tarjolla on kausittain – jos Ahti suo – siikaa, nahkiaisia ja perämeren lohta. Perunaa ja lammasta noudamme Tervakankaan tilalta sekä Kurikan Lammastilalta, vain parin kilometrin päästä Törmälän Tilalta.

Majoittua voit aittamökeissä, Väentuvan huoneissa tai jos hieman enemmän elämyksistä pidät, niin vaikka puussa Siikajoen törmällä tai metsässä olevissa Tentsileissä. Maalla on mukavaa ja rauhallista uinahtaa.

Saunatalon tontut odottavat saunojia. Meillä on kolme saunaa josta voi valita tilanteeseen sopivalta tuntuvan ja kylpypaljukin lämpenee tarvittaessa. Saunan terassilla voi katsella ilta-auringon säteiden katoamista horisonttiin.

Törmälän Tilan väki, tilat ja maisemat toivottavat teidät tervetulleiksi viihtymään vaikka pidemmäksikin aikaa!

Maastopyöräilyä, kävelyä, polkujuoksua tai ratsastusta!

Törmälän Tilalta noin 2km, lähtee maastopyöräilyyn soveltuva Joutsenreitti. Reitin pituus on edestakaisin noin 83km ja se on osittain luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain kapeaa ja vanhaa tai leveämpää uudempaa metsäautotietä. Reitti soveltuu myös kävelyyn, polkujuoksuun tai ratsastukseen. Törmälän Tilalla on myös kuudelle hevoselle tallipaikka. Siisteissä karsinoissa kelpaa vaelluksen jälkeen levähtää.

https://visitliminka.fi/tuote/maastopyorareitit-pitka-joutsenreitti/

Raahentienoon Golfin viheriölle

Siikajoenkylällä sijaitsee 18-reikäinen, melko tasainen golf-kenttä. Mäntymetsän suojaan on rakennettu vesiesteitä sekä bunkkereita, joiden  edessä kokeneempikin pelaaja joutuu tekemään parhaansa.

Tutustu lisää

Varessäikän hiekkaranta on lapsiperheiden suosiossa loivasti syvenevän rannan ansiosta. Varessäikässä on myös vierasvenesatama, laavu, grillikota sekä kesäkioski. Tänne ajellaan ja kelpaakin ajella, kesäpäivän viettoon kauempaakin. Varessäikkä on myös leijasurffaajien suosiossa.
Tänne on matkaa Törmälän Tilalta noin 7km.

http://www.visitsiikajoki.fi/nae-ja-koe/luonto/varessaikan-vene-ja-kalasatama/

Tauvon matalat dyynit vetävät puoleensa. Loiva hiekkaranta sopii mainiosti koko perheelle. Täälläkin tuulisen kelin sattuessa on hienot puitteet leijasurffailuun.

http://www.visitsiikajoki.fi/nae-ja-koe/luonto/tauvon-uimaranta/

Pilkillä meriahventa? Siikajoenkylän merialueilla ahti suo antejaan ja ahvenet on suuria ilman kalavaleitakin. Törmälän Tilalla on hyvä levähtää ja vaikka paistella grillikodassa pilkkisaalista.

Kysy lisää kalastusalueista

Siikajoen kotiseutupuisto on noin 1,5km mittainen kulttuuripolku, joka kiertää Siikajoen kirkon ja pappilan ympäristössä. Näissä maisemissa on käyty myös kuuluisa, Suomen sodan käänteentekevä, Siikajoen taistelu 18.4.1808 ja paikalla on muistomerkki vuodelta 1934.

http://www.visitsiikajoki.fi/siikajoenkyla/siikajoen-taistelun-1808-muistomerkki/

Siikajoen kirkko valmistui vuonna 1701. Nykyinen ulkoasu on vuodelta 1852, jolloin kirkkoa korjattiin. Kirkon vieressä oleva puutapuli rakennettiin vuonna 1765. Kirkkomaalari Mikael Toppelius on maalannut kirkon alttaritalun sekä saarnatuolin maalaukset vuosina 1771-1772.

http://www.visitsiikajoki.fi/siikajoenkyla/siikajoen-kirkko/

Siikajoella löytyy aivan upeita lintupaikkoja, joissa voi kiikaroida tai staijata kaukoputkella. Kamerakin kannattaa ottaa mukaan, sillä koskaan ei tiedä mitä upeaa kuvattavaa löytyy. Tauvonniemi, Kaasa, Säikänlahti, Ulkonokka ja Merikylänlahti, Tauvon lintuasema ja Säärenperä -Karinkanta. Paikkoja on paljon ja mahdollisuuksia sekä lintuja sitäkin enemmän. Majoituspaikkana Törmälän Tila on keskeisellä sijainnilla Siikajoenkylällä. 
Lisätietoa paikoista ja lajeista löytyy täältä

Ota yhteyttä!